iti$ell$

אל תתקשרו אלי - חוק חדש מהרשות להגנת הצרכן

התחבר

אל תתקשרו אלי | פתרון לAPI בPHP והסבר כללי על החוק

השיטה הנוספת - Phone-list-verification

מה זה "אל תתקשרו אלי"

מה קורה חברים בזמן האחרון מדינת ישראל מתנהגת כאילו השתחרר לה הפקק ולא כל כך ברור מה המדינה מנסה להשיג עם כל החוקים המוזרים שאנו העסקים והאזרחים התמימים מקבלים על הראש , אחד ההצגות האחרונות הינה החוק של רשות ההגנה על הצרכן , אולי אתם מכירים את חוק הספאם ואם לא נספר עליו פה בקצרה

חוק הספאם – החוק הקודם – אולי זה שנכשל...

החוק קיים בערך בעשור האחרון ומטרתו המקורית היתה לאפשר לאזרח אשר מקבל הרבה שיחות או הודעות טקסט מגורמים שונים ומגוונים לתבוע את אותם גורמים בגין הטרדה החוק איפשר לו לתבוע את בעל העסק בסכומים סביב ה1000 שח ובכך המחוקק ניסה למזער את תופעת הספאם ההולכת וגוברת , אבל מטרות לחוד ומציאות לחוד - מה שקרה זה שכמות בלתי נתפסת של משרדי עורכי דין ולובסיטים וכל העוסקים בעניין התחילו להדריך אזרחים איך לבצע תביעות אלו ואנו משערים שלא עשו הדרכות אלו לשם שמיים , מה שקרה בפועל זה שבתי המשפט התחילו להיות מוצפים בתביעות סרק ובמקום להתעסק במשפט הם ממש התעסקו בחרא ויצא סיטואציה שבה לוביסטים ובעלי עניין הם אלו שהרוויחו מהנושא (אולי) , על פניו נכון לרגע זה עושה רושם שאותם גורמים אשר עיוותו את תהליכי החוק לטובת רווח עצמי נעלמו לאט לאט מהשטח כי בתי המשפט כבר הבינו עם מה יש להם עסק והתחילו לפסוק כנראה על סכומים קטנים וממגוחכים ואז הורידו את העניין מסדר היום הציבורי וכמובן את הרלוונטיות לאותם מדריכים , תוך כדי שזה נעשה ניתן כבר לראות התגברות משמעותית של ספאם – מי לא קיבל בשבוע האחרון הודעות שונות ומגוונות לקניית קנאביס , פלאפונים וכו.

המחוקק הבין את טעותו ניסה לתקן וחזר עליהם שוב !

מפה נולד חוק חדש של הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן החוק החדש בעצם הוריד את נושא התביעה של אזרח מול בעל עסק והשאיר את התביעה של מדינה נגד בעל עסק, הבסיס של החוק מאוד יפה ורואים שיש לו כוונה טובה אבל לצערינו עם כוונות טובות לא הולכים למכולת, הרשות בעזרת גורמים צד שלישי בנו מאגר שבו אזרחים יכולים להשאיר את פרטיהם ובעיקר את מספר הטלפון הנייד שלהם ובכך אותו אזרח יכול לדרוש שלא יתקשרו אליו בשום צורה.

אפשר למצוא את האתר לנושא בכתובת הבאה - https://dnc.fta.gov.il/

חשוב להבין החוק החדש לא מטפל רק בשיחות בין עסק לאזרח מן השורה אלה מטפל בכל שיחה בין אזרח לאזרח כאשר מטרתה הינה שיחת מכירה , תיווך , הפניה וכדומה – זה אומר שמלבד בנקים וחברות ביטוח כל שיחה עסקית הינה שיחה עם פונטנציאל לתביעה.

בעבר שיחות בין עסק לבין עסק הינו ללא הפרעה ולא היה שום רגולציה סביבם , החוק המדובר אשר יתחיל לפעול נכון להיום ב1-1-2023 בעצם יצור מצב שאם עסק רוצה להציע את שירותיו לעסק אחר אז גם במקרה כזה ללא וידוי מראש שאותו מספר טלפון לא רשום במאגר "אל תתקשרו אלי" העסק המתקשר חשוף לתביעה.

נאמר לזכות הרשות שבמקום מסויים היא הוציאה את החשק של נזקי הספאם כי בעבר האזרח היה תובע על מנת לקבל את הפיצוי לעצמו וברגע כניסתו של החוק החדש האזרח לא הולך לקבל דבר הרשות עצמה היא זו שהולכת לקנוס את העסק בסכום מבהיל במיוחד כל מספר טלפון עד כ46000 שח למספר טלפון !.

מנגון API לבדיקת מספרי טלפון האם ניתן להתקשר אליהם –

אז מסתבר שכבר כשנתיים החוק מאושר , לא היה רעש גדול ורוב העסקים שמעו עליו רק עכשיו שבועות לפני כניסתו לתוקף, במקביל לזה הרשות פירסמה מסמך API שבו מוסבר איך לפנות אליהם ולבדוק מספרי טלפון והמנגנון יחזיר לכם מספרים אשר לא רשומים ואת המספרים הרשומים במאגר לא יחזיר לכם – כלומר מצד תיכנותי צריך לרוץ על X מספרים ואז בחוזר מהAPI תקבלו רק את המספרים שכן ניתן להתקשר אליהם , תצטרכו לבנות שאילתה פנימית אשר בודקת מה שלחתם ומה לא חזר בכדי לציין לעצמכם איזה מספר לא להתקשר אליו – לדעתי גישה הזוייה בהחלט למה לא פשוט להחזיר את המספרים שאסור להתקשר אליהם, אבל קטונתי ..

המסמך האחרון לרגע זה נמצא בלינק הבא והינכם מוזמנים לקרוא אותו לפני שאתם ממשיכים פה להסבר ואז תבינו למה אני כל כך מעוצבן שעושים משהו כל כך חובבני לאחר שנתיים של הכנות ומספקים פתרון ממש בדקה ה90 שדרך אגב עדיין לא עובד ! זה כרגע נכון להיום רק הדמו , כלומר נא ממכם לא להתפלא שכל מספר שתכניסו לשם יצא לכם שהוא מספר שכן ניתן להתקשר אליו.

מסמך הAPI של הרשות –

https://www.gov.il/BlobFolder/news/cpfta_dncapi/he/%D7%9E%D7%A1%D7%9E%D7%9A%20%D7%9E%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%99%20API%20%D7%9C%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA%20%D7%98%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%92%20-%20%D7%90%D7%9C%20%D7%AA%D7%AA%D7%A7%D7%A9%D7%A8%20%D7%90%D7%9C%D7%99%20V3.9.pdf

יש לי הרבה בעיות עם המסמך הזה , אני יצהיר ויאמר שאני אישית כותב קוד כבר מעל 20 שנה , כותב במעל 10 שפות שונות ובנושא API יש לי ניסיון מטורף כחלק מעיסוקי הרבים אחד מהם הוא מערכות למוקדי טלפונים בדגש על אוטומציה ברמות הגבוהות ביותר ולכן בעשור האחרון התממשקתי למאות סוגים של API מקומי ומחוץ לארץ בכמעט כל השפות הקיימות ככה שאני מכיר המון ועל פניו זה היה אמור להיות טיול בפארק אבל לצערי המסמך כתוב בצורה כל כך נוראית וכל כך לא אחראית שלקח לי כמה שעות להבין מה רוצים ממני – הפתרון בסוף הוא כמה שורות בודדות אבל הדרך לשם היתה עמוסה מניסיונות.

אז נתחיל המסמך מתאר שתי שיטות שיטה

שיטה ראשונה - phone-query

 בשיטה זו ניתן לשלוח מערך (של מספרי טלפון נייח או נייד ללא האפס בהתחלה) מקובץ בGZIP ובו ניתן כנראה לשלוח כמה מאות אלפי מספרים ועד 6 מגה של קובץ מכווץ , כיווץ מידע באופן כללי מלבד מה שהAPACHE עושה בצורה דיי אוטומתית ובהגדרה פשוטה לא בדיוק בין הדברים המקובלים שנתקלתי בהם אך עדיין נתקלתי בזה בעבר לרוב זה היה לקבצים הרבה יותר גדולים ותעבורה של אחד על אחד ולא מה שניסו להשיג פה.
בשיטה הזו הם נתנו מצד אחד ממשק TEST ומצד שני ממשק PROD , לצערינו נכון לזמן זה הPROD עדיין לא פעיל כי לא ניתן להשיג עבורו TOKEN – הזוי אנחנו פחות מ10 ימים לכניסתו הרישמית של החוק.

ואז הקטע הבאמת הזוי נרשמו במסמך מספר דוגמאות בשפות שונות אך בלי שום הקשר למסמך עצמו כאילו חיפשו זאת בGOOGLE ועשו COPY PASTH בלי יותר מידי מחשבה ואז אותם דוגמאות מאבדות את הרלוונטיות שלהם וקשה להבין מדוגמא על מה המשורר דיבר.

ואז הם נזכרו שיש צורך להזדהות בכדי להתקדם – מצחיק אני היתי פותח עם נושא ההזדהות במיוחד שלא ניתן להריץ את דבר ללא הזדהות.
ואז במקום להשתמש בשיטה ידועה או נפוצה הם החליטו להמציא את עצמם אך כתבו זאת בצורה כזו שאני לפחות בהתחלה ניסית לייצר פעמיים KEY VALUE

במסמך מתואר בדיוק השגיאות אך מדובר על שגיאות שרלוונטיות אך ורק אם הצלחת להקים את האוטנטיקציה כמו שצריך וגם אם עשיתה את זה וטעיתה במשהו עד שלא תיתן את מה שהם בדיוק רוצים תקבל שגיאה מסוג 400 שתעצבן אותך כל פעם מחדש.

השיטה הנוספת - Phone-list-verification

השיטה הזו היא בעצם אותו דבר כמו הראשונה רק שפה אתה יכול לשלוח את המידע לא מקובץ ועד מאה אלף מספרי טלפון בכל פעם. (לפחות כך הם טוענים לבנתיים)

חשוב לציין בכל המסמך שלהם רשום בפירוש שיש פורטל לעסקים וגישה כלשהיא וניתן לקבל טוקן עבור כל עסק שרוצה להשתמש בAPI , יש מקום לחקור לוגים נתנו איפלו פרטי POSTMAN מפורטים אבל הם לא עובדים !!! בדרך כלל שמשהו נותן לך קובץ לPOSTMAN אתה יכול לבדוק אותו מעכשיו לעכשיו להסיק את המסקנות ולשנות אותו בהתאם לשפה שבה אתה עובד זה הגעונות של POSTMAN הם לא כל כך הבינו את זה ונתנו פשוט מערכים חסרי חשיבות ללא כתובת מפנה ממש מסמך בדיוק כמו החוק לא ברור בעליל.

לשמחתכם עבדכם הנאמן לא ויתר והנה הפתרון לנושא – כתבתי את בCURL PHP שדיי קל לקחת ממנו השלכות לכל השפות שיש – שימו לב הHEEADER הזוי אבל ככה זה עובד !! - שימו לב המסמך של הרשות מטעה - הדרך הנכונה הינה לפניכם את הTOKEמ ואת הNAME אתם משיגים מהפורטל לחברות - זה נמצא בלינק הבא - https://dnc.fta.gov.il/business-homepage/ לאחר שתתחברו ותעברו את התהליך שלהם יהיה לכם כפתור מצד שמאל של Access token תייצרו את הטוקן שלכם והחלפו פה ותקבלו תשובה תקינה

מאוד מקווה שהקוד למעלה יעזור לכם להתמודד עם החוק החדש , החוק הזה הולך להשפיע על כמעט כל סוגי העסקים שיש בסופו של יום עסק או מוכר לאזרחים או מוכר לעסקים והחוק תקף לגבי שניהם , בהמשך כאשר החוק יהיה תקף לטובת הקהל הרחב אני יוסיף פה מנגנון אשר בעזרתו תוכלו לבדוק מספר בודד האם מותר להתקשר אליו או לא , לצערינו זה הולך להיות המציאות מתחילתו של החוק המדובר וחובה לבדוק לפני שאתם מתקשרים אל הלקוח הפונטנציאלי אחרת אתה יכולים לקבל חתיכת קנס וחבל , בתודה מראש

אני רוצה להקים חנות אינטרנטית
שלח
למה לעבוד איתנו?
תמיכה מלאה בקידום אורגני וממומן
מערכת חזקה הנתמכת בכל הפלטפורומות
שילוב וחיבור לכל הרשתות החברתיות